031 596 629 info@trenutekzate.si

KLASIČNA ŠVEDSKA MASAŽA

 

Klasična švedska masaža je najpogostejša oblika zahodne masaže ter uporablja kombinacijo petih načelnih masažnih prijemov; glajenje, gnetenje, trenje, raztezanje in tapkanje. Temelji na zahodnem pristopu k anatomiji in fiziologiji.

Švedska masažna terapija je modaliteta, ki pride prva na misel, ko večina ljudi razmišlja o masažah. Kot najbolj znana vrsta masaže danes, je eden glavnih ciljev švedske tehnike masaže sprostitev celotnega telesa. To dosežemo z drgnjenjem mišic z dolgimi drsnimi potegi v smeri krvi, ki se vrne v srce. Toda švedska masažna terapija presega sprostitev. Švedska masaža je izredno koristna za povečanje nivoja kisika v krvi, zmanjšanje mišičnih toksinov, izboljšanje cirkulacije in prožnosti, medtem ko se olajša napetost.

 

Študija, ki jo je izvedel Nacionalni center za dopolnilno in alternativno medicino in objavil v New York Timesu, je pokazala, da so prostovoljci, ki so prejeli 45-minutno švedsko masažo, doživeli znatno zmanjšanjeravni stresnega hormona kortizola in arginin vazopresin hormona, ki lahko privede do povečanja kortizola. Prostovoljci so imeli tudi povečanje številalimfocitov, belih krvnih celic, ki so del imunskega sistema, in povečanje imunskih celic, ki lahko pomagajo pri prehladu in gripi.

 

Švedska masaža bo običajno trajala od pol ure do ure in pol. Terapevt bo začel s posvetovanjem o vašem trenutnem zdravju in na vseh področjih, kjer se morda srečujete z nelagodjem. Upošteval bo tudi vašo držo, kako se premikate in tudi kako lahko dihate.


Po masaži se počutite zelo sproščeno
in morda malo zaspano, zato je vredno vzeti čas, da si sprostite, namesto da bi se vrnili v normalen življenjski tempo. Prav tako je verjetno, da se boste počutili žejni in je dobro, da pijete veliko vode, da izplaknete vse toksine, ki so bili sproščeni.


KAJ PRAVIJO ŠTUDIJE?

 

Študije so pokazale, da je švedska klasična masaža lahko koristna za posebne težave, kot so artritis v kolenih, simptome sindroma karpalnega kanala, povišan krvni tlak, problemi imunskega sistema, hude glavobole in migrene ter fibromialgijo.

 

Študija Medicinske fakultete Univerze v Miamiju je ugotovila, da lahko masažna terapija pomembno vpliva na duševno zdravje. Udeleženci pet-tedenskega masažnega eksperimenta so poročali o manj simptomih depresije, zmanjšanju anksioznosti in boljši splošni družbeni funkciji v primerjavi s skupino, ki je prejela samo standardno zdravljenje.

 

Reference:

1. Calvert, R. H. (2014, 24. april). Strani iz zgodovine: švedska masaža. Revija za masažo. Vzpostavljeno iz https://www.massagemag.com/magazine-2002-issue100-history100-24026/
2. Francoski, R. (2015, 15. april). Razlika med švedsko masažo in globoko masažo tkiva. Livestrong. Vzpostavljeno iz http://www.livestrong.com/article/157061-the-difference-between-swedish-massage-deep-tissue-massage/
3. Mulcahy, J. (2015, 29. oktober). Prednosti švedske masaže. Livestrong. Vzpostavljeno iz http://www.livestrong.com/article/114831-benefits-swedish-massage/
4. Masageenvy.com. Swedish massage. https://www.massageenvy.com/massage/massage-types/swedish-massage/
5. Brown, A. (2018). The Swedish Massage: Full Body Therapy. https://www.tripsavvy.com/what-is-a-swedish-massage-3090297

 

BI SE RADI SPROSTILI S KLASIČNO ŠVEDSKO MASAŽO?

Pišite nam in pomagali vam bomo.

 

Naročanje tudi na telefon: 031 596 629.

 

CENA: 55 €

LOKACIJA: Kotnikova 33, Ljubljana

BI RADI PODARILI BON ZA MASAŽO?

Naročite ga spodaj!

Irena je zdravilo!

Ko si energetsko izpraznjen, ko te boli hrbet, ko moraš pobegniti od ponorelega tempa … Ne postavlja neumestnih vprašanj, se ne pogovarja, če ti ne godi, pusti, da se potopis in uživaš. Pika na i izjemni terapevtski masaži sta refleksna masaža stopal in masaža glave.

Irena je carica!

Alenka Marovt

Irenina masaža je ena izmed boljših stvari, ki se mi je zgodila zadnje čase. Bolečine v vratu, slaba gibljivost zaradi pretežno sedečega dela, bolečine v nogah … po šestih terapijah z Ireno so bolečine precej manjše, vrat že skoraj popolnoma obrnem. Skratka, toplo priporočam, Irena ima čarobne roke. <3
Pa še ena prednost je: pride na dom.

Urša Žorž

Eventio, organizacija dogodkov in izobraževanj, www.ursazorz.com

Pet let mlajši po vsaki masaži!

Jure Kastelc

PRIJAVI SE NA OBVESTILA