031 596 629 info@trenutekzate.si

KAJ JE REFLEKSOTERAPIJA?

 

Refleksoterapija je tako celovito zdravljenje, vam lahko pomaga na številne načine, vse od ujetega živca do depresije. Mnogi ljudje koristijo masažo ali obiščejo refleksoterapevta, zaradi splošnega zdravja in pa da se počutijo sproščene in pomirjene.

KAJ JE REFLEKSOTERAPIJA?

Refleksoterapija uporablja pritisk na različne točke na vaših rokah in nogah, ki se povezujejo z vsemi organi, žlezami, tkivi in mišicam v telesu. To pomaga izboljšati krvni obtok, pretok kisika in “qi” okrog telesa, s čimer odpravlja stres in bolečino v drugih delih telesa.
Vsi smo seznanjeni s klasičnim preizkusom zdravnika, ko nam pod polenom udari s kladivcem, naša noga pa se odbije v zrak na – če nekaj storite v enem delu telesa, lahko povzročite reakcijo v drugem.
Refleksoterapija uporablja ta odziv na celotnem telesu. S pritiskom na točke na nogah in rokah lahko zdravite težave drugje v telesu.

 

 

Refleksologija temelji na podobnih načelih kot akupunktura in nekatere vrste masaže – da po naših telesih potekajo energetski kanali ali “qi” (izgovarja se “či”): ko je pretok energije blokira, čutimo bolečino ali splošno slabo počutje. S pritiski na en del teh kanalov refleksolog pošilja impulz ali sporočilo po celotnem energetskem kanalu, ki ga odblokira, sčisti, da lahko energija zopet steče.

 

 

  

To nas nato spet vrne v dobro zdravje, občutek ravnovesja in blaginje, ter spodbuja samozdravilne kapacitete telesa.

ZA KAJ JE KORISTNA REFLEKSOTERAPIJA?

Mnogi ljudje koristijo masažo ali obiščejo refleksoterapevta, zaradi splošnega zdravja in pa da se počutijo sproščene in pomirjene. Ampak, ker je refkelsoterapija tako celovito zdravljenje, vam lahko pomaga na številne druge načine, vse od ujetega živca do depresije.

Refleksoterapijo priporočajo zdravniki za različne težave, med drugim:

⭐️ Človeku da več energije, saj se njegovo energetsko polje odpre za prejemanje Zemljine elektromagnetne energije.

⭐️ Stres.

⭐️ Aktivira in prekrvavi organe.

⭐️ Bolečine v hrbtu in mišičah.

⭐️ Anksioznost in depresija.

⭐️ Motnje spanja in prehranjevanja, migrena.

⭐️ Slaba prekrvavitev.

⭐️ Športne poškodbe.

⭐️ Predmenstrualna napetost.

⭐️ Simptomi menopavze.

⭐️ Težave z dihanjem, kot je astma.

 

Pred obiskom


V resnici ni pomembno, kaj imate oblečeno, ko greste za refleksologijo, saj se bo refleksoterapevt osredotočili predvsem na vaše noge in nato na roke. Od vljudnosti in prijaznosti je seveda dobro, da so vaše noge čiste in dišeče!

Previdnostni ukrepi


Vedno informirajte terapevta o:
– vašem zdravstvenem stanju in zdravilih, ki jih prejemate,
– če ste ali mislite, da ste noseči,
– če ste nedavno imeli operacijo,
– če ste imeli kakršnekoli poškodbe, ki bi lahko vplivale na vaše zdravljenje – na primer -nedavno zaceljeni zlomljeni gleženj, saj lahko to vpliva na vrsto zdravljenja.


Kaj pričakovati od refleksoterapije?

Refleksoterapija je masaža stopal, kjer refleksoterapevt pritiska na točno določene točke na nogi.
Občutek je lahko na začetku malce čuden, sploh za tiste z žgečkljivimi nogami. Predstavljajte si bolečino, ki ste jo imeli že več let v vaši rami, kako se stopi v nekaj sekundah, ko nekdo pritiska na točko na vaši nogi! Refleksoterapija lahko tako hitro sprosti napetost in raztopi bolečino.
Refleksoterapija običajno traja približno eno uro. Verjetno boste dobili veliko iz ene masaže, vendar si boste morda želeli imeti še kakšno več.

 

DODATEK: Refleksna masaža z mokso

Moksanje je starodavna zdravilna metoda in pomemben del kitajske medicine, ki se uporablja za vzpostavljanje ravnovesja v telesu.
Moksanje poteka tako, da s prižgano cigaro mokse, v kateri so pelin in druga zelišča, segrevamo posamezne akupunkturne točke ali dele telesa. Na ta način uravnamo pretok krvi in energije, segrejemo organe in iz telesa odstranimo odvečno sluz, s čimer okrepimo celoten imunski sistem.
Moksa
Metoda je primerna za odrasle in otroke. Dobro učinkuje pri utrujenostih, slabemu razpoloženju, depresijah, težavah s ščitnico, artritisu in vseh bolečinah. Ker dviguje imunski sistem je dobra preventivna zaščita pred prehladi in gripami.
Zaradi številnih učinkovitosti sem jo pri svojih terapijah združila z masažami, saj se njeni učinki zelo dobro dopolnjujejo s katerkoli obliko masaže.
Privoščite si svojo najljubšo obliko masaže z dodatkom mokse!
Moksanje lahko kot dodatek izvedem na koncu katerekoli masaže.
Doplačilo je 20 eur. 

BI SE RADI SPROSTILI Z REFLEKSNO MASAŽO STOPAL?

Izpolnite obrazec spodaj.

 

Naročanje tudi na telefon: 031 596 629.

 

CENA: 50 €

LOKACIJA: Kotnikova 33, Ljubljana

BI RADI PODARILI BON ZA MASAŽO?

Naročite ga spodaj!

Irena je zdravilo!

Ko si energetsko izpraznjen, ko te boli hrbet, ko moraš pobegniti od ponorelega tempa … Ne postavlja neumestnih vprašanj, se ne pogovarja, če ti ne godi, pusti, da se potopis in uživaš. Pika na i izjemni terapevtski masaži sta refleksna masaža stopal in masaža glave.

Irena je carica!

Alenka Marovt

Novinarka Pop TV

Irenina masaža je ena izmed boljših stvari, ki se mi je zgodila zadnje čase. Bolečine v vratu, slaba gibljivost zaradi pretežno sedečega dela, bolečine v nogah … po šestih terapijah z Ireno so bolečine precej manjše, vrat že skoraj popolnoma obrnem. Skratka, toplo priporočam, Irena ima čarobne roke. <3
Pa še ena prednost je: pride na dom.

Urša Žorž

Eventio, organizacija dogodkov in izobraževanj, www.ursazorz.com

Pet let mlajši po vsaki masaži!

Jure Kastelc

PRIJAVI SE NA OBVESTILA